Theater Leeft!

Onder de titel Theater leeft! brengt het DTG vanaf 29 oktober in het Falie Begijnhoftheater twee voorstellingen:

De eerste voorstelling, Inbraak in Afbraak, vertelt het verhaal van vier inbrekers die het gemunt hebben op het het oude Rietveld Theater. In plaats van waardevolle apparatuur treffen ze een verwachtingsvol publiek aan. Als de mannen niet ontdekt willen worden, zullen ze een stuk op moeten voeren. Gelukkig krijgen ze hierbij hulp van Shakespeare. Geschreven en geregisseerd door Maarten Twisk.

Na de pauze, vindt boven in ons eigen theater de voorstelling De mannen van La Mancha plaats. De edelman Cervantes en zijn trouwe knecht Sancho Panza worden na een aanhouding gearresteerd en in de gevangenis gegooid. Tijdens zijn ‘proces’ in de rechtbank verdedigt Cervantes zich door een toneelstuk op te voeren over de ridder Don Quichot, met de gevangenen als spelers. Don Quichot is een idealistische edelman die er samen met zijn knecht Sancho Panza op uit trekt. Hij gelooft dat de wereld waarin we leven niet zomaar een gegeven is, maar dat je deze met veel passie en inspanning tot een betere plek kunt maken. Zulke Don Quichots heeft de wereld nu meer nodig dan ooit. De Mannen van La Mancha is een muzikale voorstelling naar het verhaal van Cervantes uit 1605.

Theater Leeft! is een middag- of avondvullende voorstelling over de magie van theater. Tussen de twee voorstellingen serveren we heerlijke pauzehapjes. Voorafgaand aan de matineevoorstelling kunt u heerlijk genieten van een lekkere Surinaamse lunch. Hiervoor dient u los te reserveren.

Speeldata

 • Zondag 29 oktober 14u
 • Vrijdag 3 november 20u
 • Zondag 12 november 14u
 • Zaterdag 18 november 20u
 • Zondag 19 november 14u
 • Vrijdag 24 november 20u
 • Zaterdag 25 november 20u
 • Vrijdag 1 december 20u
 • Zondag 3 december 14u
 • Vrijdag 8 december 20u
 • Zondag 10 december 14u

Spelers

Inbraak in Afbraak:

 • Matthijs Hensen
 • Bart Keijzer
 • Jan Moraal
 • Mees Gelein

Mannen van La Mancha:

 • Maarten Twisk
 • Fred Snijkers
 • Sander Benschop
 • Anne Bloemendal
 • Edith Haakman
 • John Kroeze
 • Jacqueline Molenaar
 • Hans Sewalt
 • Sander van Deijl
 • Erna de Vries
 • Riet Schütz
 • Connor Schipper
 • Joyce de Moor

Tekst en Regie

 • Inbraak in Afbraak: Maarten Twisk
 • Mannen van La Mancha: Iris Jansen

Licht en Geluid

 • Mannen van La Mancha: Bart Keijzer, Connor Schipper, Sander van Deijl

Met dank aan onze sponsors en fondsen

 • DSW Zorgverzekeraar
 • Atelier Mario
 • Stichting Hulp Delftse Jongeren
 • Gemeente Delft