Oh, Batavia!

Oh, Batavia! is geschreven ter gelegenheid van het jaar van de Gouden Eeuw. Het verhaal speelt zich af in Delft ten tijde van de Gouden Eeuw en vertelt het verhaal rondom de handel en wandel van een welvarende reder. Deze reder, genaamd ‘de Meester’ heeft een geniale manier ontwikkeld waarmee hij zijn klanten en de verzekeringsmaatschappijen op kan lichten. Met de winst van zijn handel houdt hij veel mensen aan het werk en levert hij een grote financiële bijdrage aan de stad. Op een dag wordt het bedrog door één van de klanten aan het licht gebracht en volgt een rechtszaak waarin ‘de Meester’ wordt aangeklaagd. Er staat veel op het spel: het leven van een knecht, het schip ‘De Batavia’ en de welvaart van Delft…

Deze vrolijke en hilarische komedie is geschikt voor alle leeftijden. Voorafgaand aan de matineevoorstellingen is het mogelijk om te genieten van een heerlijke lunch voor € 7,50 per persoon. We vragen u hiervoor uiterlijk 3 dagen van te voren te reserveren.

Reserveer hier direct je kaarten voor één van de voorstellingen:

 • Zaterdag 5 oktober 20.30u (premiére!)
 • Zondag 6 oktober 14.30u (lunch: 13.00u)
 • Vrijdag 11 oktober 20.30u – uitverkocht
 • Zondag 20 oktober 14.30u (lunch: 13.00u) – uitverkocht
 • Vrijdag 25 oktober 20.30u
 • Zaterdag 26 oktober 20.30u
 • Vrijdag 1 november 20.30u
 • Zaterdag 2 november 20.30u
 • Vrijdag 8 november 20.30u – uitverkocht

Spel:

 • Stefania Usai
 • Hans Sewalt
 • Maarten Twisk
 • Dave Smit
 • Erna de Vries
 • Kai Slaghek
 • Rik Ter Haar
 • Rob Linthorst
 • Myrrhe Michorius
 • Irene Boekee
 • Sandy Taal
 • Anne Bloemendal – de Groot
 • Felix van Waart
 • Riet Schütz
 • Jan Moraal

Regie: Iris Jansen

Muziek: Okke Kloosterman

Foto poster: Olga Nix

Ontwerp poster: Anne Bloemendal – de Groot

Met dank aan: