De Thuiskomst

Na een gedwongen ‘Covid-stilte’ van bijna twee jaar start het Delfts Toneelgezelschap het theaterseizoen ‘21-‘22 in oktober met een reeks voorstellingen van

De Thuiskomst van Harold Pinter

In De Thuiskomst draait het om de machtsverhoudingen tussen mensen en hun gebrekkige communicatie.

Max, een oud-slager, woont met zijn broer en twee volwassen zoons nog steeds in zijn ouderlijk huis. Zijn vrouw Jessie is dood. Joey, de jongste zoon, werkt in de autosloop en droomt van een carrière als bokser. Zoon Lenny ‘zit in zaken’. Sam, de broer van Max, verdient de kost als chauffeur.

Na negen jaar van afwezigheid komt de oudste zoon Teddy thuis. Teddy, een professor in de filosofie, heeft een geslaagde carrière opgebouwd in Amerika. Maar Teddy komt niet alleen, hij heeft zijn vrouw Ruth bij zich en wil haar graag voorstellen aan zijn familie. De ontvangst is allesbehalve hartelijk. Met de komst van Ruth staan alle machtsverhoudingen op scherp.

Wegens de laatste coronaregels zijn wij genoodzaakt je bij aanvang te vragen een geldig coronabewijs te tonen. Kun je geen geldig coronabewijs laten zien, dan mogen we je helaas geen toegang geven tot onze voorstelling. We hopen hiervoor op jullie begrip. Meer hierover kun je lezen op de website van de Rijksoverheid.    

Spelers:

  • Kai Slaghek
  • Rik Ter Haar
  • Felix van Waart
  • Maarten Twisk
  • Bart Keijzer
  • Anne Bloemendal – de Groot

Regie: Iris Jansen

Tekst: Harold Pinter

Met dank aan: Atelier Mario, Gemeente Delft en Fonds1818

Reserveren:

Loading..