Het Verjaardagsfeest (uitgesteld i.v.m. corona)

‘Het Verjaardagsfeest’ van Harold Pinter speelt zich af in het pension van Meg en Petey, een wat ouder echtpaar. Stanley, een jonge man, is al jaren hun enige gast en is enigszins onderdeel uit gaan maken van het gezin. Iedere dag lijkt op dezelfde manier te verlopen en het ziet er niet naar uit dat daar ooit verandering in zal komen. Totdat er op de dag van Stanley’s verjaardag twee andere gasten in het pension komen logeren: Goldberg en McCann. Al snel blijkt dat het geen toeval is dat zij dit pension hebben uitgekozen. Ze komen voor Stanley.

‘Het Verjaardagsfeest’ is een van de eerdere stukken van de Engelse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Harold Pinter. Het stuk kenmerkt zich door de schijnbaar alledaagse spreektaal die door Pinter zo geconstrueerd wordt dat er een vaak absurdistische dialoog ontstaat. De humor van Pinter doet denken aan die van Monti Phyton, maar in de stukken van Pinter is er op de achtergrond altijd een grote allesverslindende dreiging aanwezig, die de humor in de loop van het stuk hard en wrang maakt. ‘Het Verjaardagsfeest’ laat zien dat de buitenwereld zomaar kan ingrijpen in ons dagelijks leven en het totaal overhoop kan halen en vernietigen. In deze tijd van Google en Facebook weer zeer relevant om te spelen. Met andere woorden: ,,Big Brother is watching you”.

Reserveren is binnenkort mogelijk op deze website. De speeldata zijn nog even onder voorbehoud in verband met het Corona-virus.

Speeldata

onder voorbehoud i.v.m. Corona

Regie:

  • Vincent Linthorst

Spelers:

  • Erna de Vries
  • Felix van Waart
  • Kai Slaghek
  • Maarten Twisk
  • Rob Linthorst
  • Stefania Usai

Tekst:

  • Harold Pinter