Kinderlessen – Gouden Handjes, Zwarte Handjes

DTG organiseert in samenwerking met Myrrhe Michorius, de stadsclown van Delft, theaterlessen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. De lessen beginnen op 14 januari en in 25 lessen belichten we en spelen we het leven in de Gouden eeuw. Uiteraard leren de kinderen daarbij alles over het maken van theater.

Tegelijkertijd leren de kinderen wat de Gouden eeuw betekende voor onze voorouders en wat we daarvan merken in onze tijd. Daarbij worden diverse theatertechnieken behandeld. We schrijven samen een tekst over de Gouden eeuw. We bekijken deze periode uit onze geschiedenis van verschillende kanten. Waar kwam al die rijkdom vandaan? Wat had de slavenhandel daarmee te maken? De docent vertelt over de gebeurtenissen in de geschiedenis en leert de kinderen allerlei theatertechnieken waarmee je die gebeurtenissen kunt uitbeelden op het toneel. De kinderen krijgen verschillende rollen uit te beelden. We hebben samen veel plezier. Je voelt je zelfvertrouwen groeien. Weg met de angst om fouten te maken. Van fouten leer je juist. Je voelt je vrij om te zijn wie je bent. Die vrijheid hoort echt niet alleen bij theater en clownerie, maar hoort gewoon bij ieder mens.

Het geheel bestaat uit 25 lessen voor de leeftijdsgroep 6 tot 12 jaar.

De lessen worden gegeven door Myrrhe Michorius (de stadsclown van Delft) Iedere les is verdeeld in twee blokuren.

  • Lessenreeks: 25 lessen vanaf 14 januari 2019 t/m juli 2019
  • Locatie: Falie Begijnhoftheater. Rietveld 49, Delft
  • Dag en tijd: maandag van 15.30 uur tot 17.30 uur.
  • Kosten: € 10,- per les
    Indien de kosten van de lessen niet geheel overeenkomen met uw financiële mogelijkheden, kunt u via het cultureel jeugdfonds (CJF) om een tegemoetkoming vragen. Zo worden de lessen voor ieder kind toegankelijk.

Voor nadere informatie, neem contact op met Myrrhe Michorius via het telefoonnummer 06 41 55 45 92 of stuur een bericht via dit contactformulier.

Direct aanmelden 

Wil je je gelijk aanmelden? Wat leuk!
Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor de kinderlessen in het Falie Begijnhoftheater. Deze lessen zijn elke maandag van 15.30u tot 17.30u, beginnend op 14 januari 2019.
Na het invullen van onderstaand formulier, ontvang je een e-mail van docent Myrrhe Michorius met meer informatie over de lessen en de betaling van de lessen.