Terug naar het Archief


 

Jacques en zijn meester

Recentie

Rolverdeling

Het afgelopen jaar hebben wij met veel plezier gewerkt aan de buiten- producties van Iris Jansen; Navis in aquam lapsabat (En het schip ging te water) in het kader van de herdenking van de oprichting van de VOC in 1602 en onze anachronistische Nachtwacht voor de Donkere Dagen in Delft. Ook hebben wij de afgelopen tijd benut voor het geheel vervangen van de technische installatie in onze zaal.

Hoewel het erg spannend is om te werken aan grootschalige buiten- producties en het fantastisch is om voor een groot publiek te spelen (bij onze voorstellingen van Navis in aquam lapsabat rond het legermuseum in Delft zijn door de portiers van het museum in 2 dagen 17.500 bezoekers geteld!) blijft spelen in ons eigen Falie Begijnhoftheater onze core business. Daarom is het nu weer tijd om uit te pakken met een nieuwe productie in onze eigen zaal.

Nu heeft Iris Jansen op haar eigen manier het prachtige toneelstuk  "Jacques en zijn meester" van Milan Kundera geregisseerd en er een echte DTG voorstelling van gemaakt zoals zij dat eerder deed met onder andere Volpone en De Barbier van Sevilla. Zij heeft opnieuw een opstelling voor het publiek bedacht die nog niet eerder is gebruikt. Het decor bestaat dit keer slechts uit het publiek  en één object.

Milan Kundera schreef het fantastische blijspel "Jacques en zijn meester" na de Russische inval op Tsjecho-Slowakije in 1968 nadat zijn hele oeuvre uit de Tsjechische literatuur werd geschrapt. Zoals Don Quichote en zijn knecht Pancha op weg zijn, zo zijn ook Jacques en zijn meester op weg. Jacques vergezelt zijn meester op zijn reis en onderweg vermaakt hij hem met zijn amoureuze verhalen.

Jacques en zijn meester zijn net zo tijdloos als het thema van het stuk waarin ze spelen: "OP REIS ZIJN" . Dit thema staat centraal in onze voorstelling. Uiteraard worden de verhalen niet alleen verteld maar ook daadwerkelijk uitbundig gespeeld.
Met " Jacques en zijn meester " begint het DTG het nieuwe jaar met een warme, onderhoudende en amusante productie. Onze voorstellingen zijn het afgelopen jaar zeer gewaardeerd. Wij zijn ervan overtuigd u ook met "Jacques en zijn meester" een bijzondere voorstelling te bieden en hopen u zo snel mogelijk in ons theater te mogen ontvangen.